Bu yıl 7 akademisyenin bildirilerini ve sektörle ilgili görüşlerini dile getirme fırsatı bulduğu Ağaç İşleme Teknolojileri Paneli, üniversite camiası tarafından içeriği ve sektöre yaptığı katkı nedeniyle büyük beğeni topladı. Panelin sanayi-üniversite arasındaki ilişkileri çok güçlendireceğini ifade eden akademisyenler, bu buluşmanın her yıl yapılmasını özellikle istediler.

“Panel ile sektördeki güncel  bilgilere ulaşma imkanı yakaladık”

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Tuncer Dilik:

Ağaç İşleme Teknolojileri Paneli’ni olumlu ve başarılı buluyorum. Sektördeki güncel bilgileri öğretim üyesi olmamız nedeniyle takip etmek zorundayız. Panel ile bu bilgilere ulaşma imkanı yakaladık. Bu nedenle AİMSAD’ın bu organizasyonunu çok önemsiyorum. Teknoloji tüketen bir toplumdan teknoloji üreten bir topluma geçtiğimizi görmek beni mutlu ediyor. Geçen yıl da panelinize katıldım. Bu sene akademisyenlerin panelde konuşmacı olması gayet güzel bir gelişme. Üniversite-sanayi işbirliği açısından örnek oluşturması konusunda olumlu bir adım olarak değerlendiriyorum. Bu panellerin devamını diliyorum, umarım amacına ulaşır.

 

“Akademik araştırmaların  ticarileşmesi gündeme geliyor”

İstanbul Orman Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ağaç İşleri Teknik Mühendisi Sabit Tuncel:

Daha önce AİMSAD’ın organizasyonlarına katılmıştım ama İzmir’deki panelinize ilk kez katılıyorum. Gerçekten çok güzel bir panel programı hazırlanmış.  Seçilen konuları oldukça ilgi çekici ve etkileyici buldum.  Ben 2 günlük bu organizasyondan son derece memnunum. Sanayicilerin yanı sıra akademisyenlerin de konuşması çok iyi oldu. Ben senelerdir sanayi ve üniversite işbirliğinin önemini dile getiriyorum.  Burada üniversitelerde yapılan çalışmaların sanayiciyle buluşması sağlanıyor. Üniversiteden akademisyenlerle bir araya gelinip konular paylaşıp tartışılıyor. Dolayısıyla bu panel sayesinde akademik araştırmaların ticarileşmesi de gündeme geliyor.

 

“Akademisyenlerin bu yıl söz alması panele artı değer kattı”

Bartın Üniversitesi Meslek Yüksekokul Müdürü-Mobilya Dekorasyon Böl. Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Kıvanç Bakır:

Geçen sene de Ağaç İşleme Teknolojileri Paneli’ne katılmıştım. Bu yıl da çok isteyerek katıldım. Çünkü AİMSAD sanayi ile üniversiteyi bir araya getiren,  bu iki kesimin birbirleriyle bilgi paylaşımında bulunduğu, oldukça etkili ve verimli bir panel düzenliyor.  Ben bu panellerden oldukça faydalanıyorum. Akademisyenlerin katılımı bu yıl panele güzel bir artı ve katkı sağlamış. Akademisyenlerin yaptığı çalışmalardan hem meslektaşları olan akademisyenlerin hem de sanayicilerin ihtiyacı var. Bence çok güzel bir etkileşim olmuş.

 

“İki günde onlarca bağlantı gerçekleşti”

Gazi Üniversitesi Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevdet Söğütlü:

İZWOOD eşliğinde düzenlenen 2. Ağaç İşleme Teknolojileri Paneli’nin sanayiciyi, bilim çevresini ve malzemecisinden son pazarlama noktasına kadar tüm uygulayıcı zincirini, bir araya getirmesi açısından çok önem taşıyor. İki gündür dolu dolu geçen bir organizasyonda yer aldık. Başta AİMSAD yöneticilerine, bu işi organize edip düşünenlere teşekkür ediyorum. Panelde akademik çevrenin bulunması, sanayicilerin sorunlarının çözümü açısından önemli bir katılım. Birebir bağımsız bir ortamda sanayicinin sorunlarına çözüm bulabilmek anlamında önemli bir planlama oldu. Bu iki günde onlarca akademik ve sanayi bağlantısı gerçekleşti ve problem çözme noktasında katkı sağladı. Bu iki gün içinde kurulan ilişkiler belki çok uzun süre devam edecek.

 

“Geçen yıl panelde kurduğumuz ilişkiler bize önemli katkılar sağladı”

Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cenk Demir:

Ağaç İşleme Teknolojileri Paneli’ne geçen yıl katılmıştım, bu yıl ikincisine de zevkle geldim. Geçen yıl burada elde ettiğimiz ilişkiler ve tanıştığımız firmalar sayesinde üniversitemize ve bölgemize önemli katılımlar sağladık. Ayrıca bilimsel üniversite-sanayici işbirliği odaklı birçok proje hazırlığı içinde olduk.  Bunun dışında aldığımız çeşitli yatırım ve desteklerle birlikte ağaç işleme makineleri sanayine hizmet vermiş olacağız. Bu bizim için çok önemli. Çünkü üniversite-sanayi işbirliğinin desteklenmemesi ve hayata geçirilememesi gibi sıkıntılar yaşanıyor. İki yıldır yapılan bu buluşma ile bu sıkıntıyı çok hızlı bir şekilde çözdüğümüzü düşünüyorum. Bu yıl hem akademisyenlerin hem de sanayicilerin konuşmacı olması, her iki tarafın da birbirleri ve görüşleri açısından çok faydalı oldu. Çünkü sanayiciler ile akademisyenlerin bakış açıları bazen birbirileri ile tam uyumlu olamıyor. Özellikle kullanılan dilin ortak olması ve bu dilin nerede nasıl kullanılması gerektiği konusunda sanayiciler ile üniversite hocaları arasında bir takım problemler oluşuyor. Bu iki tarafın bir araya gelerek karşılıklı oturumlar şeklinde konuşmaları, her zaman faydalı ve ileriye dönük olarak önem taşıyor.

 

“Panelin düzenli olarak devam etmesini özellikle istiyorum”

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Prof. Dr. Ahmet Tutuş:

Panel gayet güzel organize edilmiş. Ağaç İşleme Teknolojileri Paneli’ndeki sunumlar hem uygulamacı hem de üniversite-sanayi işbirliğine katkı sağlayacaktır. AİMSAD’a bu noktada çok teşekkür ediyorum. Geçen yılki panele katılamamıştım ama keşke katılsaydım diye bu yıl bir kanaat oluştu bende. Bu panelin düzenli olarak devam etmesini özellikle istiyorum. Akademisyenlerin konuşmacı olmasını çok olumlu buldum. Program çok güzel hazırlanmış ve hayata geçirilmiş. Bu tür panellerin üniversiteler ile birlikte yapılması halinde daha çok katma değer yaratacağına inanıyorum. Teorik bilgiler sanayidedir, pratik bilgiler ise üniversitededir. Bu organizasyon ile ikisinin bir araya gelmesi sektör adına daha faydalı sonuçlar doğuracaktır. Bu program için o nedenle herkese teşekkür ediyorum.

 

“Elde edilen başarı gelecek yıllarda daha da artacak”

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öner Ünsal:

Paneli geçen yıl da baştan sona takip etmiştim, panelle birlikte fuar organizasyonunun bütününü de değerlendirdiğimiz zaman son derece başarılı olduğunu düşünüyorum. Bu yıl da aynı şekilde çok başarılı buldum. Türkiye’deki bütün orman fakültelerinin ve ilgili akademisyenleri buraya getirebilmek, akademik camiayı burada buluşturmak, son derece başarılı sunumların burada organize edilmiş olması, beraberinde fuar ile kombine edilmesi, bütün bunlar çok özverili çalışmalar. Bu tarz çalışmaları geçmişte yapmış bir akademisyen olarak panelin sonucunu çok başarılı buluyorum. Başta AİMSAD olarak Mustafa Bey’in önderliğinde bu ekip önümüzdeki yıllarda çok daha başarılı organizasyonlara imza atacak. Bunu da son iki yılın performansına dayalı olarak söylüyorum. Çok daha başarılı işler yapacaklarını ümit ediyorum. Bu kapsamda AİMSAD ekibi panelistleri plaketle ödüllendiriyor, fuardaki en iyi stantları yarıştırıyor. Ama bence AİMSAD’ın bu yaptıklarını da birilerinin ödüllendirmesi, takdir etmesi lazım. Bu yıl akademisyenlerin de konuşmacı olması, akademik çalışmaların pratik ile buluşmasına, yapılan çalışmaların ticarileşip endüstrileşmesine imkan verir. Bu ileriye dönük teknolojinin, ortaya çıkan laboratuar düzeyindeki çalışmaların endüstriye ve ekonomiye katkısını sağlayacak. Bu gitgide büyüyecek. Sonuçta ortaya bir değerin çıkacağını bir temenni olarak değil de realite olarak söyleyebilirim. Bu organizasyon için sizlere teşekkür edip başarılarınızın devamını diliyorum.