Türkiye mobilya sektörü, tasarım ve üretiminde uluslararası piyasalara eğitimin gücüyle ulaşacak. Dünya mobilya pazarında Türkiye’nin 2,7 milyar dolar payının bulunduğunu belirten İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir’in bu alanda 120 milyon dolarlık ihracatının tasarımla milyar dolarlara çıkacağını kaydetti.

Fuar İzmir’de gerçekleştirilen MODEKO 29. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarında, İEÜ Endüstriyel Tasarım, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümleri ile İEÜ Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon ile İç Mekan Tasarımı programları öğrencilerinin çalışmaları yerini aldı. Fuar kapsamında öğrencilerin tasarımlarını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ziyaret eden İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, sadece mobilya üretiminin değil tasarımın da dünya piyasalarında yer edinmek için önem taşıdığına dikkat çekti.

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin uluslararası eğitim anlayışıyla girişimci, yenilikçi ve tasarım gücü yüksek bireyler yetiştirdiğini vurgulayan Başkan Demirtaş, “Hem Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültemizde hem de Meslek Yüksekokulumuzda öğrencilerimiz, öğrenimlerinin her evresinde üretimle, sektörle iç içeler. Fuarda sektör temsilcileriyle görüşme yapıyorlar. Yetişmiş gençlerimizle birlikte tasarımın hakim olduğu, yenilikçi üretimler gerçekleştirerek mobilya sektörünü kentimizde yükseltiyoruz” dedi.

“Bilgi tasarımla ürüne dönüşüyor”

Türkiye’nin işsizlik sorununun işe uygun elemanların yetiştirilmesiyle aşılacağını, meslek yüksekokulunda iş dünyasının aradığı nitelikli eğitimler verildiğini vurgulayan Başkan Demirtaş, şunları söyledi: “İzmir Ekonomi Üniversitesi, işe hazır gençler yetiştiriyor. Tasarımı bilen ve uygulayan gençlerimiz, her sektörde olduğu gibi mobilya sektöründe de ülkemizi uluslararası boyuta taşıyacak. Fuar kapsamında yer alan birçok firmada mezunlarımızın çalıştığını görüyorum. Rekabet ortamı her geçen gün artarken, iş yaşamında ihtiyaç duyulan en yeni bilgileri üniversitemizde veriyoruz. Öğrencilerimiz aldıkları eğitimle dünya vatandaşı oluyor. Bilginin ürüne dönüşmesi, üniversite sanayi işbirliğinin sağlanması, fikri sınai hakların ticarileşmesi için çalışıyoruz. 10 bini aşkın mezunumuz, bugün çok iyi yerlerde çalışıyor ya da kendi işini kurdu. Bugün eğitim hayatına devam eden 10 bini aşkın öğrencimiz de kentimizi ve ülkemizi geleceğe taşıyacak uluslararası ve İngilizce eğitim alarak iş yaşamına hazırlanıyor.”